Met minder weer de stad in

Ook als het weer wat tegenzit, is het goed toeven in de stad. Er zijn tal van plekken waar je lekker droog blijft en je je tegelijkertijd vermaakt. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Forum, een expositie of zak lekker onderuit in één van de knusse kroegjes en cafés. Voor jong en oud: er is voor iedereen wat wils.

Forum | Nieuwe Markt 1

Hier kan je eigenlijk de hele dag terecht. Op elke verdieping is wel iets te doen. Het begint al beneden. Shop de leukste items met een Groninger twist in de Groningen Store. Neem vervolgens de roltrap naar Wonderland, waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Of ga langs de bibliotheek, pak een boek en neem plaats in een van de luie stoelen. Toch liever de film dan het boek? Dan kun je ook gewoon naar de bioscoop. Bijvoorbeeld naar het nieuwe onderdeel Spruit Cinema, met films speciaal voor peuters en kleuters. En vanaf begin oktober kun je naar de nieuwe expositie van Storyworld: 'The Art of Aardman', over onder meer Shaun het Schaap. Sluit je dag bovenin af met een hapje en een drankje bij NOK met een prachtig uitzicht over de stad.

Bekijk

DOT | Vrydemalaan 2

In de koepel van DOT blijf je heerlijk droog. Doe een greep uit de spelletjeskast, bestel wat lekkers te eten en te drinken en creëer zo dat typische zondagmiddaggevoel. Welke dag van de week het ook is. Ook hier kun je naar de film, in een speciaal 3d-koepeltheater. De enige in haar soort in Nederland. Het filmaanbod varieert en is voor iedereen geschikt: van kinderfilms tot klassiekers en arthouse.                               

Bekijk

Cultuur snuiven | Verschillende locaties

Groningen is de cultuurstad bij uitstek. Ook als er even weinig concerten en theatervoorstellingen zijn. In het centrum zijn genoeg plekken waar je naar exposities kan. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan bijvoorbeeld Grid Grafisch Museum, studio Noorderlicht of het Groninger Museum. Bekijk, verwonder en oordeel zelf. Op sommige plekken kan je als bezoeker ook zelf creatief aan de slag. 

Bekijk

Boekhandels | Verschillende locaties

Bij minder weer hoort een goed boek. Verspreid over de stad zijn er verschillende boekhandels waar je die nieuwe thriller, roman of dat leuke kinderboek haalt. Blader door al het moois en ruik de geur van nieuw papier. Bij sommige boekhandels kan je ook even ontspannen. De tijd nemen voor je boek. Zo ook bij boekhandel Riemer in de Nieuwe Ebbingestraat. Sinds kort hebben ze daar een coffee corner met eigen barista. Ga er lekker voor zitten, neem een slok van je koffie en raak verdwaald in de bladzijden. 

Bekijk

Martinitoren beklimmen | Martinikerkhof 3

Met haar 300 treden is het een beste klim, maar je krijgt er een fantastisch uitzicht over de stad voor terug. In de verte zie je zelfs de ommelanden liggen. Bewoner of bezoeker, je moet ‘d’Olle Grieze’ eens beklommen hebben. Of vaker natuurlijk. Een kaartje halen is gemakkelijker dan ooit. Dit doen je gewoon online. Met wie ga jij de klim maken?

Bekijk

Winkelen | Verschillende locaties

Er gaat natuurlijk niets boven een dagje shoppen. De binnenstad staat bol van leuke boetiekjes en mooie winkels. Hier vind je bekende merken naast experimentele eenpitters en luxe naast eigengereid vintage. Struin langs de vele middeleeuwse panden. Je raakt niet uitgekeken. Of het nou gaat om dat leuke kledingstuk of dat ene item voor in je keuken: er zit altijd wel wat voor je tussen.

Bekijk
© Stella Dekker

Cafés en kroegjes | Verschillende locaties

Na een dagje op pad te zijn geweest moeten de benen ook even rusten. Op elke hoek van de straat dient de mogelijkheid zich aan om wat lekkers te nuttigen. Binnen, of gewoon buiten onder de terrasverwarming. Van bruine kroegen tot moderne eetgelegenheden: in de stad wordt je honger en dorst zeker gestild. Zin in wat actie? Ga dan bijvoorbeeld overdekt jeu des boulen bij bar Boel. Kortom, keuze genoeg. Bezoek ook eens de plekjes in de buitenwijken van de stad. Net even het hoekje om.

Bekijk

#binnenstad